Utrechtse muurformules

Credits

Het project met de muurformules is opgezet door de Utrechtse natuurkundigen Sander Kempkes en Ingmar Swart, samen met kunstenaarscollectief De Strakke Hand.

Het project is geïnspireerd op een Leids project, zie www.muurformules.nl

De website is gebouwd door Hessel Hoekstra, student Science Education and Communication, als onderdeel van een stage bij de afdeling communicatie van de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht

De muurschilderingen worden mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de volgende onderdelen van de Universiteit Utrecht: de faculteit Bètawetenschappen, het departement Natuurkunde, het departement Scheikunde, en het Instituut voor Theoretische Natuurkunde. Ook het Delta Instituut voor Theoretische Fysica en Stichting Physica sponsoren de schilderingen.

De muurschildering over Caroline Bleeker is gerealiseerd met een bijdrage van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht ter gelegenheid van de viering van 385 jaar wetenschap in Utrecht.

De muurschildering over Prof. Donders is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Hogeschool Utrecht (Oogzorg opleidingen), het Descartes centrum van de Universiteit Utrecht, het Donders Instituut van de Radboud Universiteit Nijmegen, het Dondersfonds, en diverse particulieren via crowdfunding.